Nyheter

Det här händer hos oss! Följ oss gärna på Facebook, Instagram och LinkedIn för att hålla dig uppdaterad.

Uncategorized /

Välkommen Andreas Södergren!

Andreas Södergren, Sales Project Leader, ProvideU Components & Assembly sedan 2022-04-25

Från och med 25 april 2022 är Andreas Södergren på plats hos oss med utgångspunkt i Västerås. Andreas kommer arbeta med försäljning och projektledning med fokus på  uppstart av nya projekt samt att utveckla affärerna med våra befintliga kunder. Andreas har lång erfarenhet inom komplex teknisk försäljning och har det senaste 4 åren arbetat med försäljning/projektledning inom additiv 3D-produktion.

Med Andreas i organisationen är vi idag totalt 62st inom ProvideU. Detta är fördelat på 7st personer i Västerås med funktioner inom företagsledning, försäljning/projektledning, inköp och mekanikkonstruktion samt resterande 55st personer i Estland, Tallinn där vi har vår produktionsenhet för PCB-A upp till kompletta systemmontage.

Robin Karlsson, Försäljningschef

”Vi vill utmana våra kunder och komma med lösningar som förenklar monteringen av deras produkter, minskar kostnader med bibehållen kvalité samt att vi alltid tittar efter ekvivalenta komponenter för att ha alternativa vägar framåt i dessa tider av komponentbrister och leveransstörningar. I Andreas får vi in en problemlösare och initiativtagare av rang som från dag ett har visat att detta sitter i ryggmärgen på honom.”

Uncategorized /

Sales Project Leader sökes!

Vi har sedan 2013 haft en stark tillväxt som de senaste åren har accelererat och vi ser att det kommer fortsätta på samma väg de kommande åren. För att klara av det behöver vi stärka upp organisationen med drivna individer som motiveras av att verka i en expansiv organisation som värdesätter hög flexibilitet, korta beslutsvägar och ett starkt självledarskap hos alla i organisationen. Vår första pusselbit för att fortsätta just denna tillväxt är att tillsätta en säljande projektledare.

I din roll som säljande projektledare kommer du vara ansvarig för uppstart av nya projekt från inkommande RFQ till kalkylering, skapande av offert och till sist överlämning för volymproduktion. Förbättrings- och förändringsarbeten av komponenter eller produkter som redan befinner sig i volymproduktion är andra projekt som hanteras av denna projektledare. I projekten kommer du vara vår primära kontaktperson mot kund och internt kommer du arbeta ihop med det flesta av våra funktioner såsom inköp, produktion och kvalité.

Vi tror att du är en lösningsorienterad och driftig individ med god känsla för service som inte är rädd för att ställa krav på kund men även på den egna organisationen för att uppnå goda resultat. God datorvana och engelska i tal och skrift är viktiga egenskaper för tjänsten.

Då projekten kan variera stort gällande både komplexitet och typ av produkt/komponent så är det viktigt att du har en bred kunskap och intresse inom teknik och tillverkningsprocesser. Du har troligtvis studerat någon typ av teknisk profil på lägst gymnasial nivå men vi ser gärna att du även har någon form av eftergymnasial utbildning inom relevant område samt minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet av komplex teknisk försäljning är mycket meriterande.

Om oss

Vi hjälper våra kunder från idé till serieleverans av kundunika komponenter inom elektronik och mekanik såsom kablage, knappsatser, plast – och mekanikdetaljer samt montering av kompletta system(kretskort och slutmontage). Tillverkning sker i vår egen fabrik i Estland samt hos våra produktionspartners som främst är lokaliserade i Asien.

Vi är idag ca 60st anställda varav 6st stationerade på huvudkontoret i Västerås och resterande i vår produktionsanläggning i Tallinn, Estland.

Vi jobbar med en stor variation av kunder där exempel på segment är traditionell industri, grön teknik samt det marina.

Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande.

Ort: Västerås

Anställning: Tillsvidareanställd, Heltid

Ansökan: Mailas till försäljnings- och marknadschef Robin Karlsson

robin.karlsson@provideu.com

072-518 58 88För ytterligare information om tjänsten maila eller ring.

Uncategorized /

ProvideU tecknar treårsavtal med batteritillverkare

ProvideU tecknar långsiktigt avtal med ett bolag som utvecklar och tillverkar stationära energilagringssystem. ProvideU kommer tillhandahålla tjänster såsom prototyping, industrialisering, serietillverkning samt test inom både PCB-A och boxbuild.

Robin Karlsson, Försäljningschef

”Vi har sedan 2017 arbetat tillsammans där både samarbetet och bolagen i sig har växt i takt med att åren gått. Det känns otroligt spännande och roligt att få vara med på denna resa och bidra till ett mer hållbart samhälle samt att detta system mycket troligt kommer vara en del av lösningen för den kapacitetsbrist det pratas om i elnäten framöver. Med bolagets system så skapas också förutsättningar för att intermittent elproduktion från förnyelsebara energikällor såsom solenergi och vindkraft kan utnyttjas i mycket högre grad.”

Fredrik Forngren, VD

Med det här avtalet i hamn så kan båda parter planera och säkra upp långsiktigt gällande material och kapacitet vilket i dessa tider är oerhört viktigt. Att ha varit med från att tillhandahålla ett par enkla kablage för 4 år sedan till att idag leverera kompletta system till samma kund är precis i linje hur vi vill utvecklas ihop med våra kunder. Jag är mycket nöjd med att vi ökar inom cleantech-segmentet och tar det som ett kvitto på att hela ProvideUs organisation gör ett mycket bra jobb och är öppna för nya innovationer.

Uncategorized /

ProvideU anställer mekanikkonstruktör

Från och med den 5 oktober 2020 är Hannu Ikonen på plats i form av mekanikkonstruktör samt teknisk projektledare. Hannu har tidigare arbetat drygt 13 år på CTEK samt senast på AQ Components.

Läs mer här: https://evertiq.se/news/39568

Uncategorized /

ProvideU supported by EU development fund

Provideu Assembly, with support of European Union European Regional Development Fund, participates in Elmia Subcontractor Fair 12.11-16.11.2018 Our goal is to expand our company activities and grow together with our present and new customers. Therefore, we want to introduce our services at Elmia Subcontractor. We are happy to announce, that European Union European Regional Development Fund supports Provideu Assembly with 4800 EUR to acchieve this goal.